Whatsapp Bel
9.3

Als je een nieuw device hebt gekocht, dan is het natuurlijk super handig als je de data van je oude device meeneemt. En daarvoor kunnen wij je direct helpen. Met onze handige ‘wij-zetten-je-data-wel-even-over-service’ heb je meteen al je oude contacten, apps, games enzovoorts op je nieuwe device staan.

Voor welke devices bieden wij deze service aan?

Momenteel bieden wij deze service aan voor de volgende apparatuur:

 • Apple iPhones;
 • Samsung smartphones;
 • Apple iPads;
 • Een geselecteerd aantal gaming consoles, zoals bijvoorbeeld de Playstation 4;
 • Data van je PC, laptop en Macbook overzetten.

Hoe werkt het?

Zodra je bij ons een prachtig, refurbished device hebt gekocht, kunnen wij je data overzetten. Het is wel enkel mogelijk om gebruik te maken van deze service wanneer je jouw apparaat komt ophalen in onze vestiging; bij een bestelling via de webshop is dit dus niet mogelijk!

1. Wij maken een back-up van je oude device;
2. Wij stellen je nieuwe device in;
3. Wij zetten de back-up van je oude device over op je nieuwe device;

Let op: wij vragen altijd of je je wachtwoord wilt veranderen naar een simpel, tijdelijk wachtwoord, zodat wij de data kunnen overzetten. Daarna kun je je wachtwoord weer veranderen. Als je hier niet aan wilt meewerken, dan kun je helaas geen gebruik maken van deze dienst. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met jouw gegevens en zullen deze te allen tijde beschermd worden.

Wat kost het?

De kosten voor het gebruik maken van deze service zijn €25,- (inclusief BTW) voor smartphones en tablets. Voor overige apparatuur is de prijs afhankelijk van het apparaat en het soort data.

Hoe kan ik zelf mijn data overzetten?

Een nieuwe, bij voorkeur refurbished, smartphone? Dan moet je altijd je data overzetten van je oude naar je nieuwe telefoon. Veel mensen ondervinden hier problemen bij, dus de jongens van Tweek zullen je eens haarfijn uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Met een goede ‘data-transfer’ zorg je ervoor dat je alle belangrijke data behoudt en dus je contacten, foto’s, Whatsapp, applicaties en notities netjes en snel worden overgezet.

Apple iPhone – Data overzetten

Een iCloud back-up, via iTunes data overzetten, directe data overzetten van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone met iOS 13; wat is nou eigenlijk de beste methode? Apple staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en werkt zeer uitgebreid bij het maken van back-ups. We gaan hieronder de 3 beste methodes uitleggen die jij kunt gebruiken om zeker te zijn van een goede ‘data-transfer’.

 1. iCloud back-up

De meest voorkomende methode om data over te zetten van je oude naar je nieuwe iPhone is via de iCloud methode. Dit werkt vrij simpel:

 • Maak een iCloud back-up in je oude telefoon
 • Stel je nieuwe iPhone in en selecteer ‘iCloud back-up terugzetten’
 • Selecteer de laatste iCloud back-up die je hebt gemaakt op je oude iPhone en zet deze terug op je nieuwe iPhone
 • Wacht even tot de data is teruggezet (dit kan soms wel een uur duren) en volg de laatste stappen

Gelukkig maakt Apple dit allemaal vrij gemakkelijk en kun je dus direct aan de slag. Je nieuwe iPhone zal exact hetzelfde zijn ingesteld als je oude iPhone met dezelfde achtergrond, dezelfde apps, dezelfde contacten enzovoorts.

Voordelen van deze methode:

 • Snelle data overdracht;
 • Alles staat hetzelfde ingesteld;
 • Je hebt direct een laatste back-up in je iCloud drive die zal blijven staan.

Nadelen van deze methode:

 • Als je meer dan 5GB aan data hebt staan op je oude iPhone (wat bijna altijd het geval is), dan zul je iCloud-opslag bij moeten kopen om alles op je iCloud te krijgen;
 • Het overzetten van de data kan soms langer duren als de servers van Apple druk zijn;
 • Het overzetten van je iCloud back-up gaat via de Wifi en zorgt dus voor een grote belasting op de Wifi chip van je nieuwe iPhone.

Lees meer over deze methode op de website van Apple.

2. iTunes data overdracht

iTunes is de ‘oude methode’ maar wat Tweek betreft nog steeds de beste methode. Het werkt als volgt:

 • Sluit je oude iPhone aan op een computer met iTunes en maak een iTunes back-up op de computer
 • Stel je nieuwe iPhone in en selecteer ‘iTunes back-up terugzetten’
 • Sluit je nieuwe iPhone aan op iTunes en zet de data over
 • Wacht even tot de data is teruggezet en volg de laatste stappen

iTunes werkt erg makkelijk, omdat iTunes je iPhone direct herkent en je meteen een back-up kunt maken op de computer. Je nieuwe iPhone is na het overzetten van de back-up direct goed ingesteld.

Voordelen van deze methode:

 • Snelle data overdracht
 • Back-up op de harde schijf van je computer. Dus deze kan je zelfs op een externe harde schijf als back-up zetten
 • Data overdracht via de kabel, dus dit is een lage belasting voor de componenten in je iPhone

Nadelen van deze methode:

 • Je hebt geen back-up in je Cloud staan.

Lees meer over deze methode op de website van Apple.

3. ‘Begin direct’ data overzetten

Na de update naar iOS 13 of iOS 14 kun je van je oude iPhone direct data overzetten naar je nieuwe iPhone via je eigen Wifi-netwerk. Wij moeten toegeven dat deze methode fantastisch werkt! Wat moet je doen:

 • Je oude iPhone moet minimaal ge-update zijn naar iOS 11 anders werkt deze methode niet
 • Zet je nieuwe iPhone aan naast je oude iPhone
 • Je nieuwe iPhone herkent je oude iPhone en vraagt of je data wilt overzetten
 • Maak verbinding tussen je oude en je nieuwe iPhone door met de camera van je oude iPhone je nieuwe iPhone te ‘lezen’
 • De data wordt direct overgezet zonder dat je verder iets hoeft te doen
 • Wacht even tot de data is teruggezet (dit kan soms wel een uur duren) en volg de laatste stappen.

Eerlijkheid biedt te zeggen dat deze methode veruit het makkelijkst is en super goed in elkaar is gezet door Apple. Als je dus snel je data wilt overzetten, dan is dit de ultieme methode.

Voordelen van deze methode:

 • Super makkelijk
 • Alles staat hetzelfde ingesteld
 • Het werkt zeer soepel

Nadelen van deze methode:

 • Beide iPhones moeten ge-update zijn naar iOS 13. Als je oude iPhone echt ‘oud’ is, dan werkt deze methode niet voor jou
 • Je maakt geen back-up van je gegevens
 • Het overzetten van de data kan soms langer duren als de servers van Apple druk zijn;
 • Het overzetten van je iCloud back-up gaat via de Wifi en zorgt dus voor een grote belasting op de Wifi chip van je nieuwe iPhone.

Lees meer over deze methode via de Apple website.

Fysieke Back-up
Het nadeel aan alle bovenstaande methodes is dat je geen back-up op je pc of een externe harde schijf zult hebben die ‘fysiek’ is. Tweek kan je hierbij helpen en alle data van je oude toestel als ‘fysieke back-up’ maken, waardoor je bijvoorbeeld al je foto’s op een externe harde schijf kunt zetten. Lees hierover meer op onze website.

Samsung data overzetten

Samsung werkt over het algemeen enkel met Samsung Smart Switch. Met deze app kun je zowel van je oude Samsung smartphone naar je nieuwe Samsung smartphone data overzetten als van een iPhone naar je nieuwe Samsung telefoon. Ook is het mogelijk om Samsung smart Switch op je computer te installeren en hiermee een back-up over te zetten naar je nieuwe Samsung smartphone.

De Samsung website legt deze methode erg goed uit (wel in het Engels).

Let er wel op dat je oude Samsung smartphone minimaal Android 4.3 heeft geïnstalleerd en bij sommige Samsung smartphone toestellen zul je de Samsung Smart Switch app wel dienen te downloaden.

Voor meer informatie over de Samsung Smart Switch app kun je ook terecht op de Nederlandse website van Samsung.

Fysieke Back-up
Het nadeel aan alle bovenstaande methodes is dat je geen back-up op je pc of een externe harde schijf zult hebben die ‘fysiek’ is. Tweek kan je hierbij helpen en alle data van je oude toestel als ‘fysieke back-up’ maken, waardoor je bijvoorbeeld al je foto’s op een externe harde schijf kunt zetten. Lees hierover meer op onze website.

Data overzetten van Samsung naar iPhone (of andersom)

Deze methode geldt voor Android-toestellen. Als je wilt overschakelen naar een device met een ander besturingssysteem dan kun je wat hinder ondervinden bij het overzetten van de oude van je oude toestel naar je nieuwe smartphone. De afgelopen jaren hebben zowel Apple als Android-fabrikanten de overzet-methode verbeterd, maar je kunt nog steeds voor wat problemen komen te staan. Zeker als je data wilt overzetten van een ouder model iPhone of Android naar een nieuwer model (met de nieuwste software).

Apple heeft ervoor gekozen om je de mogelijkheid te geven tot data-overdracht van je Android telefoon naar je nieuwe iPhone. Je kunt bij het instellen van je nieuwe iPhone dus kiezen voor de methode ‘data overzetten van je Android’ smartphone. Binnen een paar stappen heb je de data dan overgezet. Lees hierover meer op de Apple website.

Als je van je Apple telefoon over wilt stappen naar een nieuwe Samsung smartphone, dan gebruik je Samsung Smart Switch. Zij hebben een speciale methode ingebouwd om je Apple data direct over te kunnen zetten. Lees hierover meer op de Samsung website.

Als je van een Apple over wilt stappen naar een ander Android apparaat, dan kun je het beste werken met Google Drive. Android beveelt deze methode aan, omdat deze applicatie makkelijk te installeren is op beide toestellen. Je kunt op je Apple telefoon een back-up maken via de Google Drive en deze dus terugzetten op je nieuwe Android telefoon. Lees hierover meer op de Android website.

Fysieke Back-up
Het nadeel aan alle bovenstaande methodes is dat je geen back-up op je pc of een externe harde schijf zult hebben. Bij het werken met Google Drive heb je wel een back-up in je Google Drive staan, maar geen ‘fysieke back-up’. Tweek kan je hierbij helpen en alle data van je oude toestel als ‘fysieke back-up’ maken, waardoor je bijvoorbeeld al je foto’s op een externe harde schijf kunt zetten. Lees hierover meer op onze website.

Data overzetten – Andere apparatuur

Data overzetten van alle apparatuur is in principe mogelijk. Wil je data overzetten van je laptop, computer, Macbook, spelcomputer, externe harde schijf, of andere apparatuur?

Tweek kan je hierbij helpen en alle data van je oude apparatuur als ‘fysieke back-up’ maken. Lees hierover meer op onze website.

Smartphone scherm of batterij kapot?

Wij zijn dé reparatie experts van Zeeland en hebben jouw smartphone in een mum van tijd weer gefixt.

Moet je scherm worden vervangen? Zullen wij je batterij vervangen? Of heb je een ander probleem met je smartphone?

Neem meteen contact met ons op en je smartphone is vaak dezelfde dag weer als nieuw! Ook voor alle andere reparaties aan elektronica.

Een reparatie is natuurlijk ook erg duurzaam! Klik hieronder om te zien hoe lekker duurzaam wij zijn!

Bekijk duurzame oplossingen

 1. Blok-usp's-iconen

  Vind je reparatie super snel. Klik op je merk en daarna op je model en bekijk de prijs van jouw telefoon reparatie direct!

  01
 2. Maak een afspraak door ons te Whatsappen, te bellen of een mailtje te sturen. Je kunt ook direct bij onze vestiging in Middelburg terecht.

  02
 3. Blok-usp's-iconen

  Breng je telefoon langs (of stuur deze op). De meeste reparaties zijn binnen een uur uitgevoerd door onze reparatie experts. Scherm vervangen of batterij vervangen? Geen punt, bij Tweekfix!

  03

Oplossingen voor bedrijven

Tweekfix heeft mooie zakelijke oplossingen voor jouw organisatie op het gebied van smart devices en reparaties en onderhoud hiervan. Een greep uit onze zakelijke oplossingen:

 • Beheer van smart devices. Vervangen van schermen en batterijen voor een vaste, lage prijs
 • Nood-service voor organisaties, dus binnen een uur ben je weer online
 • Aanschaf van een grote hoeveelheid smartphones voor jouw organisatie
 • Overzetten van data en installatie van smartphones
De voordelen op een rij:

Jouw organisatie bespaart niet enkel kosten, maar zeker ook tijd én draagt bij aan een duurzame toekomst.

 • Langere levenscyclus van de huidige devices
 • Organisaties hebben vaak behoefte aan goedkope smart devices en niet perse de meest moderne
 • Duurzame en circulaire uitstraling van organisaties
 • Een reparatie van een toestel is sneller dan de aanschaf van een nieuwe telefoon

© 2022 Tweekfix